Projects > Sandringham Reserve

Sandringham Reserve

Location
Auckland, New Zealand
Market
Councils & Developers

Play Priorities

Auckland Council’s Albert–Eden Local Board asked the Playground Centre to transform the play space at Sandringham Reserve. The reserve is located off the main shopping strip in Sandringham, a bustling suburb known for its mouth-watering South Asian food and beautiful Art Deco architecture.

As part of a complete park makeover, Council wanted a new playground with a striking visual theme and a variety of play experiences to entertain Sandringham’s diverse population of children.

Fun Solution

The centrepiece of the new playground is a ‘Wobbly Wood’ play module. Made from sturdy robinia timber, this quirky fort is designed to feel like a tree house, with rope nets, ladders and a fantastic slide complementing the natural woods.

Sandringham children can also enjoy a timber seesaw, colourful balance beams, a hopscotch game made from rustic rock pavers and rideable wooden insects that include a spring-loaded bee and grasshopper. Whimsically painted fencing and plenty of comfy seating for adults add the finishing touches to this fun-packed play area.

Along with revamped facilities and a stunning Indian-inspired mosaic, this unique playground has turned Sandringham Reserve into a thriving community recreation space.